Thursday, December 23, 2010

' HaVe a niCe day '

Bangun jew dari tidur, kita sememangnya mengharapkan sesuatu yang baik... Tiada orang yang mahu dalam kesusahan... Kadang-kadang kite berdoa utk kuat.. Tapi banyak pula dugaan yang datang.. Kadang-kadang kita minta untuk jadi pandai... Tapi.... Banyak pula masalah yang bertandang.... Kadang-kadang kita minta untuk bahagia... Tetapi.... Huru-hara pula yang menjelang....

Kita harus redha dengan ini semua.. Tidak semua yang kita inginkan kita akan dapat.. Dugaan datang bertubi-tubi... Kita tidak harus menyalahkan semua ini.. Kerana.... Dugaanlah menjadikan mental kita kuat, masalahlah menjadikan kita berfikir dan terus berfikir.... Huru hara membuat kita tabah!

SUBHANALLAH!!
Betapa hebatnya ALLAH.. Semua aturannya ada hikmah yang tersembunyi yang x tertanding nilainya...

Walau apa pun yang berlaku.. Kita harus sedar dan berpikir ini adalah semua ketentuan dari ALLAH.. Tiada yang lebih berkuasa selain dari-Nya di dunia ini.. Hari yang baik... Kesihatan, Kegembiraan, Kasih sayang, Ilmu pelajaran semuanya adalah dari-Nya.. Kita sebagai hambanya haruslah terus berdoa untuk yang terbaik bagi hidup kita..

Hidup tidak akan sesekali bahagia tanpa orang disisi.. 
Ibu bapa, keluarga, kawan-kawan amat penting dalam kehidupan.. 
Tanpa ibu bapa, siapalah kita.. Tanpa kawan, hidup xkan seceria orang lain.. Bagiku ibu bapa dan keluarga adalah segala-galanya... Hidup penuh onak duri... Haruspun begitu, hidup harus diteruskan.. Kerana aku hidup keraNa ALLAH...

Apa-apapun bila kita ada masalah dan kesempitan.. Kita haruslah berdoa dan berusaha.. Dan sebagai seorang perempuan kita haruslah SENYUM! Kerana senyum adalah penawar bagi segala kepahitan... SMILE...... =)                    


SENYUM ADALAH PENAWAR KEPAHITAN
SAYA BAHAGIA DENGAN HIDUP SAYA.....

No comments:

Post a Comment